Thursday, 10 November 2016

Gagal Lagi..

Assalam..

Masih dalam mood sedih. Sangat sedih rasanya.  Bila teringat pasti mengalir air mata. Bila berbicara mengenainya mengalir lagi airmata. Bila berdoa di hadapan Mu Allah..lagi laju airmata ini mengalir. Sedih bukan tidak redha. Sangat redha..tapi aku ini hamba yang lemah..masih terbuai oleh perasaan yang gagal.  

Sedaya upaya untuk jadi kuat. Sedaya upaya untuk jadi tenang. Sedaya upaya untuk tidak memikirkannya. Kerana semua ini telah ditetapkan oleh mu Ya Allah.

Ini bukan bad luck. Tetapi ini adalah perancangan terbaik mu.

Aku kan telah berjanji untuk berusaha dan bertawakal dan tidak akan sekali putus asa. Serahkan semuanya pada Allah..agar hati aku tenang menghadapi.

Jangan mempersoal lagi kenapa tak jadi..walaupun embyro gred yang bagus..walaupun dinding rahim cukup ketebalannya dan perfect. Yang menjadikan semua itu hanya Allah. Dia juga yang maha mengetahui apa yang terjadi.

Sekian,

Wassalam.

Luahan hati seorang TTC yang gagal IVF/ICSI dan ET buat kali ke 2

8 comments:

  1. Hugs CPT... Take care...InsyaAllah, pahala sedang dikutip berkat kesabaran dan usaha yg dibuat utk cycle ttc kali ni...

    ReplyDelete
  2. Allah tidak menguji melebihi kemampuan kita... InsyaAllah, jangan putus asa.

    ReplyDelete
  3. Allahuakbar...semoga Allah sentiasa titipkan akak, sy dan semua ttcian kesabaran menanti enugerah Allah yg dinanti2kan.

    ReplyDelete
  4. Allahuakbar...semoga Allah sentiasa titipkan akak, sy dan semua ttcian kesabaran menanti enugerah Allah yg dinanti2kan.

    ReplyDelete
  5. CPT..sedihlah..menangislah..tapi jangan lama lama..bangkut kembali..Allah menilai segala usahamu..In Shaa Allah rezeki Allah akan datang pada masa yang sangat tepat.Amin..

    ReplyDelete
  6. CPT..sedihlah..menangislah..tapi jangan lama lama..bangkut kembali..Allah menilai segala usahamu..In Shaa Allah rezeki Allah akan datang pada masa yang sangat tepat.Amin..

    ReplyDelete
  7. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  8. Sy pun gagal jg ivf cycle ke 2. 9 mac 2017 check darah utk beta HCg dan keputusan negative. Doctor ckp faktor umur. 43 thn ini. Sedih. Mngkin kesedihan ini orang lain tidak mengerti.Mungkin yg TTC je tahu dan faham. Start kerja tp tiada perasaan. Rasa nk duduk diam2 tak nak berjumpa dengan orang. Teringin nk cuba lg tetapi masa yg menentukn.

    ReplyDelete