Thursday, 21 November 2013

Duit Tabung :: Melancong vs TTC

Assalam...

Confuse memikirkan

Mana satu nak dipilih

Antara melancong atau treatment TTC

Fund yang ada takde la banyak mana

Nak buat macam2

Kalo aku kaya...tak yah confuse sebegini..hihi


sumber :: google

Apa pun semua rezeki dr Allah..



16 comments:

  1. pilih yang paling penting dear:-)

    ReplyDelete
  2. sy pun selalu dlm dilema.. TTC of course sbb kita mahukan zuriat.. tetapi jalan2 juga penting utk release tension n stress.. tapi kalau pergi jalan2 duit pasti habis.. Rawatan TTC perlu diteruskan juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu..kalo jalan2 pakai sikit je duit tabung ok gak la..boleh teruskan dua2.

      Delete
  3. btul kata puan susu. pilih mane yang penting untuk awak la. tapi kalau ida, ida go for holiday... hahhahahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. currently itulah keputusannya..holiday..hihi

      Delete
  4. skali skala kita perlu juga berehat dr rawatan dan pergi bercuti..kdgkala mind set kita dah set terus buat rawatan peluang makin cerah kan, tp kdg2 makin stress. Pada L bercuti pun perlu untuk lapangkan fikiran dan berseronok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..
      nak buat treatment pun kena jiwa yg tenang..hihi.

      Delete
  5. Tahun 1 & 2 berkahwin, Yani kumpul duit melancong dengan hubby, tahun ke-3 ni dah mula kumpul duit untuk makanan /supplemen TTC dan untuk rawatan swasta....duit utk jalan2 ade selit2 juga tapi takde la semeriah tahun 1&2 dulu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yani, tahun 1 dan 2 dulu mmg dah gi melancong. Pastu bila dah masuk rumah baru..byk fokus pada rumah. So dah kurang berjalan2. Rasanya sekarang dah masa untuk berjalan2 semula. Kali ni lebih jauh..hihi

      Delete
  6. Hmm,pilihan yg sukar,mungkin ikut usia perkahwinan jugak kot.tp dua2 pun penting,bagi sama rata jek lah :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sukar juga..bila dikira dari value for money dan kesannya..hihi

      Nak bagi sama rata tak boleh jer. Habis dah tambah tolak, kena ada 1 kos melepas..

      Delete
  7. mase TTC dulu i pilih holiday HEHEHE...sbb time holiday bole usaha berTTC at the same time :P tapi kalau buat treatment TTC je takleh holiday jenjalan..kena holiday kat rumah je la -means rest di rumah :P but up to you dear ;)

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum, saya blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com. saya follow sis kat sini n kalau sudi follow la saya balik yer... ;)

    ReplyDelete
  9. dua2 penting.. saya plak 4 thn kawen x kemana pun. husband smbg study out campus.. tahun ke lima baru leh nak berjalan.. so target 2014 fokus treatment.. andai kata rezeki saya belum smpi mungkin melancong la fokus utama lepas ni

    ReplyDelete