Monday, 4 June 2012

Comelnya Baby Farisha

Kesinambungan daripada entry yang lepas.

Ini la dia baby comel Farisha..


So hari Sabtu tengahari saya, Encik B, ayah dan emak pergi ke kuantan melawat cucu baru. Smpi di kuantan dah kul 4 lebih. So solat asar dulu. Pastu kitaorg gerak sekali dgn mak sedara dan sepupu2 yang lain.

Dalam kul 5 lbh baru la smpi rumah A***l. Keluarga mertua pun ada. Bila dah sampai semua menerkam baby. Baby buat derk je..syok tido. Wan (panggil orang pahang utk nenek) ckp punya kuat, baby tido jer. Baby baru berusia 3 hari. Ada sedikit kuning.

Sepanjang kitaorg beberapa jam kat situ..baby nangis 2 kali jer..tu pun sbb nak minum susu. Satu lagi tu tak tahu kenapa.

Time tu la kelakar..saya kata baby panas..sbb dia berbedung bagai. Encik B kata baby sejuk..kena bedung elok2. Mak sedara yang kat situ..gelakkan kat kitaorg. Patut la takde baby lagi..kalo ada Mama & Papa gaduh dulu..hehe. Pastu wan ambik..masuk dlm bilik..buka bedung, baby suka sgt dah tak menangis lg. Kan betul kata Mama...haha.

Mak suka sgt...tapi cam mana Allah belum nak bagi lagi zuriat utk kami.

Tapi yang sedih...dah 3 hari..baby masih belum diberi susu ibu. Sbb susu ibu masih belum ada.  Encik B kata...kalo saya bersalin, dia akan paksa saya beri susu ibu..dia tak nak anak dia minum susu lembu...huhu...kejamnya!! Mgkn hari ni..A**a gi urut..dah ada susu la...Sian baby farisha.

Apa pun, semoga A***l & A**a jadi ibu bapa yang terbaik dalam mendidik anak diaorg yang comel tu.

p/s :: kulit baby ini merah..wan kata..baby ni nnt bila dah besar putih melepak. Mmg la..sbb mak dia pun putih..

2 comments:

  1. salam kenal.i dah follow blog kiut ni.follow i balik ye..tq..;D

    ReplyDelete