Tuesday, 20 March 2012

New Cycle :: Antara TTC vs Final Account

Kitaran baru dah start 17 Mac 2012 bersamaan hari Sabtu
Time tu takde la sedih sangat pun
Sbbnya dah spotting hari Jumaat lagi..

Ada entry yang lepas saya ckp dah tak nak jumpa doc
Tapi..
Bila bincang dengan Encik B
Keputusannya, ini cycle last kita jumpa doc
Lepas tu kita rest jap

Kenapa kitaorang buat keputusan sebegini.
Kerana last cycle doc ada berikan Encik B, sejenis supplement Tribestan
So, kitaorg pun nak gak tahu apa kesan supplement ni
Dalam kepala bercadang untuk buat IUI sekali lagi

Tadi gi jumpa doc
Doc bagi Clomid 50mg untuk 5 hari
Doc kata saya tak perlu ubat kesuburan dalam dos yang tinggi
Next appointment pada day 12 utk TVS

Saya cakap dengan doc saya nak buat IUI
Doc bagitau kita tgk telur yang ada
So masa tu kita baru decide, apa prosedur yang kita perlu buat
Seperti biasa doc tidak akan memberikan harapan yang tinggi

Saya mmg excited nak buat IUI pada bulan ini
Usaha selagi daya
Tapi memikirkan bulan April ni adalah due date utk Final Account
Hidup mesti stress nak siapkan keje
Seperti sia-sia jer nnt usaha TTC

Tapi ketentuan Allah tiada siapa yang tahu
Sekarang saya nekad akan mengharungi semuanya
Final Account akan siap on time
TTC akan berjalan seperti biasa
Jika ada rezeki, buat IUI seperti yang dirancang
Jika tak berjaya
Saya REDHA
Allah Lebih Mengetahui

Motto Hidup :: Hidup Mesti Gembira..hehe

4 comments:

  1. Salam
    insyaallah semua nya berjalan lancar. saya pun sedang mulakan treatment baru. semoga ada rezeki kita nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. Assalam,

      Insya Allah..
      Ada rezeki kita nnt..

      Delete
  2. semoga gembira selalu..sy xde alami lg proses IUI dan clomid bagai..insyaALLAH ada rezeki tu nnt..

    **tq sebab sudi cuba resepi tu..mula2 dlu sy pon pelik gak..tp bl dh wat..sedapp..! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Qaseh, moga dapat baby tanpa perlu clomid dan IUI..hehe

      **thanks utk resepi tu..balik semlm excited terus nak masak. biasa2 malas..hehe

      Delete